• El Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 invertirà 1.558.000 d’euros per a realitzar un total de 41 actuacions en tots els municipis.     
  • El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles continua al 2018 amb un pressupost de 950.000 euros per augmentar l’eficiència energètica de 5 nous centres d’educació infantil i primària de la comarca.

El nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 que ha presentat la Diputació de València sufragarà les obres de condicionament i adequació de tots els centres educatius de titularitat municipal de la comarca.

Amb aquest nou programa d’inversions en educació totes les escoletes infantils, conservatoris i escoles d’adults de titularitat municipal de la comarca rebran una ajuda de 38.000 euros per realitzar obres de millora de les seues instal·lacions.

Aquest nou pla de la corporació es suma al Pla Municipal de Manteniment d’Escoles que es va iniciar al 2017 en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, i que enguany continuarà també per tal de finançar el canvi de portes i finestres dels centres educatius d’infantil i primària, millorar les condicions d’alumnes i professors, i augmentar així l’eficiència energètica de les instal·lacions.

Com han explicat durant la presentació, a través d’aquests dos plans la corporació provincial destinarà durant els exercicis 2018 i 2019 un total de vora 16 milions d’euros per a que els ajuntaments valencians realitzen les obres de millora dels centres.

Aquest és un pas més en la col·laboració interinstitucional entre la Diputació i la Generalitat. Amb aquest nou pla tots els Ajuntaments amb escoletes infantils, conservatoris i centres de formació d’adults de titularitat municipal, sense excepció, rebran ajudes per poder adequar aquests centres d’ensenyament reglat. Així, ens dona un impuls a la millora de la qualitat de l’ensenyament en tots els àmbits: infantil, adults i ensenyaments musicals.

El 45% de les ajudes del nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals es destinarà als pobles de menys de 5.000 habitants, que són els que de vegades més dificultats econòmiques tenen per poder mantenir els serveis d’aquests centres”.

Les accions de millora que ja s’han realitzat o s’estan duent a terme en els espais educatius. Es tracta de donar resposta a les necessitats de les persones i la col·laboració entre les administracions està sent clau”. “Els alcaldes i alcaldesses han de saber que en la Diputació tenen les portes obertes sempre per a qualsevol dubte o consulta. No estem per a posar pegues als seus projectes sinó per a ajudar-los i aconseguir que les ajudes arriben on han d’arribar”, ha assegurat la diputada.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles 2018

La segona fase del pla que s’inicià al 2017 comptarà amb un pressupost per a la nostra comarca, de  950.000 euros i arribarà a 5 centres educatius d’infantil i primària per tal de millorar l’eficiència energètica d’aquells centres que no s’han acollit al Pla Edificant de la Conselleria.